Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 7 recensioner

Morotsmuffins 18

Här är ett recept på fantastiska morotsmuffins bakade på kanel och ingefära. Som en morotskaka i muffinsformat! De vackra muffinsen är dekorerade med en lätt och luftig glasyr och tillagas på bara 45 minuter.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 18 st

  • 225 g Smör
  • 300 g Rörsocker eller ljust muscovadosocker
  • 4 Ägg
  • 150 g ODENSE Mandelmassa 200g (riven)
  • 250 g Morötter (rivna)
  • 1 msk Kanel
  • 0,50 tsk Ingefära
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 200 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • Frosting

  • 200 g Smör
  • 200 g Färskost
  • 200 g Florsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Smält smöret i en kastrull.

  2. Vispa socker och ägg till en fluffig smet. Rör ner mandelmassa och morot i äggsmeten.

  3. Blanda kryddor, mjöl och bakpulver och sikta ner det i degen. Rör ner mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret.

  4. Fördela degen i smorda muffinsformar och grädda dem i ca. 25 minuter i 180°C och kyl sedan.

  5. Vispa smör, färskost och florsocker till en lätt och luftig frosting. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera muffinsen.

Relaterade recept

Produkter i receptet