Morotsmuffins 18
Här är ett recept på fantastiska morotsmuffins bakade på kanel och ingefära. Som en morotskaka i muffinsformat! De vackra muffinsen är dekorerade med en lätt och luftig glasyr och tillagas på bara 45 minuter.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 18 st
- 225 g Smör
- 300 g Rörsocker eller ljust muscovadosocker
- 4 Ägg
- 250 g Morötter (rivna)
- 1 msk Kanel
- 0,50 tsk Ingefära
- 2 tsk Vaniljsocker
- 200 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
-
Frosting
- 200 g Smör
- 200 g Färskost
- 200 g Florsocker
Så här gör du
-
Smält smöret i en kastrull.
-
Vispa socker och ägg till en fluffig smet. Rör ner mandelmassa och morot i äggsmeten.
-
Blanda kryddor, mjöl och bakpulver och sikta ner det i degen. Rör ner mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret.
-
Fördela degen i smorda muffinsformar och grädda dem i ca. 25 minuter i 180°C och kyl sedan.
-
Vispa smör, färskost och florsocker till en lätt och luftig frosting. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera muffinsen.