Tårta till bröllop och student 12
En läcker tårta som passar perfekt till vårens stora begivenheter.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
- 3 st färdiga Tårtbottnar
- 2 dl Jordgubbsmarmelad
- 2 dl Lemoncurd
-
Marängsmörkräm
- 4 Äggvita
- 2,30 dl Socker
- 250 g Smör
- 1 tsk Vaniljsocker
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Lägg första tårtbotten på ett tårtfat. Bred ut limecurd och lägg på nästa tårtbotten. Bred ut sylten och lägg på sista tårtbotten.
-
Ställ en skål över ett vattenbad med sjudande vatten. Vispa äggvitor och socker poröst tills marängen är 65 grader. Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall.
-
Skär smöret i bitar och vispa ner en bit i taget. Bred marängsmörkrämen runt om tårtan.
-
Lägg på fondantlocket och sträck det så det blir slätt och fint runt tårtan. Skär en snygg kant runt tårtan.
-
Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Spritsa linjer på tårtan. Ta en linje i taget och sätt fast strössel.
-
Dekorera med rosor och eventuella ballonger.
Tips
Testa med olika sorters strössel.