Studenttårta 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 1 (3 lager) Tårtbotten
- 3 dl Jordgubbsmarmelad
-
Marängsmörkräm med vanilj
- 4 Äggvita
- 2,30 dl Socker
- 250 g rumsvarmt Smör
- 2 tsk Vaniljsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Gör marängsmörkrämen. Ställ en skål över ett vattenbad med sjudande vatten. Vispa äggvitor och socker poröst tills marängen är 65 grader. Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall. Skär smöret i bitar och vispa ner en bit i taget tillsammans med vanilj.
-
Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och bred på sylt. Lägg på nästa tårtbotten och bred ut marängsmörkräm. Avsluta med sista tårtbottnen och bred resten av marängsmörkrämen på tårtan. Lägg på marsipanlocket.
-
Smält chokladen över ett vattenbad. Häll ut den på ett bakplåtspapper och bred ut den tunt. Låt stelna.
-
Måla på med guldpulver och bryt chokladen i bitar och tryck försiktigt fast längst kanterna på tårtan.
-
Gör en flagga av figurmarsipanen och dekorera tårtan med.
Tips
Det är ganska mycket som ska vispas så använd gärna elvisp.