Gyllene festtårta 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 2 Tårtbottnar (6 lager)
- 5 dl Jordgubbsmarmelad
-
Marängsmörkräm med passionsfrukt
- 6 Äggvita
- 3,30 dl Socker
- 375 g rumsvarmt Smör
- 4 Passionsfrukter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Gör marängsmörkrämen. Ställ en skål över ett vattenbad med sjudande vatten. Vispa äggvitor och socker poröst tills marängen är 65 grader. Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall. Skär smöret i bitar och vispa ner en bit i taget. Dela passionsfrukterna och rör ner i fruktköttet i krämen.
-
Börja med den stora bottentårtan. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och bred på sylt. Lägg på nästa botten och bred ut marängsmörkräm. Avsluta med sista bottnen och bred resten av marängsmörkrämen på tårtan. Lägg på fondantlocket.
-
Skär de tre sista tårtbottnarna något mindre. Bred på jordgubbssylt och lägg på en ny botten. Bred på marängsmörkräm och lägg på sista bottnen. Bred den sista marängsmörkrämen runt om tårtan och lägg på fondantlocket. Måla sidorna med guld.
-
Sätt den lilla tårtan ovanpå den stora. Lägg försiktigt på bronscrunch på toppen och runt om.
-
Kavla ut den svarta marsipanen och skär ut tunna band som du dekorerar den vita bottentårtan med. Dekorera med en färsk ros.
Tips
Det är ganska mycket som ska vispas så använd gärna elvisp.