Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Belgiska våfflor med mandelmassa 8

Doften av nygräddade våfflor är doften av ren lycka. Här hittar du receptet på de godaste belgiska våfflorna med mandelmassa, som smakar helt fantastiskt! Bättre blir det när du serverar med en kula glass och valfri sås från ODENSE. Lika goda att avnjuta en onsdagskväll som till helgen.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

  • Belgiska våfflor

  • 1,50 dl Mjölk 3%
  • 25 g Kronjäst
  • 1 st Ägg
  • 2 msk Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 250 g Vetemjöl
  • 0,50 tsk Flingsalt
  • 100 g Mjukt Smör
  • 75 g Pärlsocker
  • Smör till stekning
  • Topping

  • Vaniljglass

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Belgiska våfflor:

  1. Värm mjölken tills den är ljummen och häll den i en skål.
  2. Lös upp jästen i den ljumma mjölken.
  3. Tillsätt ägg, socker och vaniljsocker och rör ihop.
  4. Knåda sedan i vetemjölet lite i taget tillsammans med salt, smör (skuret i tärningar) och grovriven mandelmassa.
  5. Lägg lite av mjölet åt sidan och knåda ihop degen (den ska vara lite fuktig och kladdig, då får du de bästa våfflorna).
  6. Täck degen och låt jäsa på en varm plats i ca. 1 timme.
  7. Vänd ut degen på din bänk beströdd med mjöl (om degen är mycket fuktig, tillsätt lite mer mjöl).
  8. Strö strösocker över toppen och vik ihop degen (den blir lite kladdig).
  9. Dela den i 8 bitar och rulla till små bollar så gott det går.
  10. Värm upp ditt våffeljärn.
  11. Lägg lite smör på våffeljärnet och grädda våfflorna i ca. 4-5 minuter tills de blir gyllenbruna.

Topping:

  1. Servera de nygräddade våfflorna med vaniljglass och valfri Glassås från ODENSE.

Tips

Om du inte orkar äta alla våfflor kan du enkelt förvara dem i kylen och värma dem i brödrosten dagen efter.

Välj mellan våra goda Glassåser efter smak!

Relaterade recept

Produkter i receptet