Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Citronpannkakor med vallmofrön och Vit Chokladsås 14

Du har förvisso smakat pannkakor, men har du smakat pannkakor med en perfekt balans mellan sött och surt? Du får helt enkelt inte missa detta pannkaksrecept! Pannkakorna bakas med citron och vallmofrön och toppas sedan med vit choklad, lemon curd, citronsorbet och rivet citronskal. Vill du gå all in kan du toppa med färsk passionsfrukt, mynta och bränd maräng.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 st

  • 250 g Vetemjöl
  • 0,50 tsk Salt
  • 1 msk Socker
  • 2 Ägg
  • Skal från en halv Citron
  • 0,50 dl Vallmofrön
  • Smör till gräddning
  • Topping

  • Lemoncurd
  • Glass exempelvis citronsorbet
  • Passionsfrukt
  • Mynta
  • Bränd Maräng

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ihop mjöl, salt, socker och ägg.
  2. Riv skalet från en halv citron och lägg i smeten tillsammans med vallmofrön.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget under noggrann omrörning för att undvika klumpar. Smeten kan siktas om det är klumpar i den.
  4. Värm upp en panna, tillsätt lite smör och stek tunna pannkakor. Stek pannkakorna tills de är gyllene på båda sidor.
  5. Toppa dina pannkakor med ODENSE Vit Chokladsås, lemoncurd, glass, passionfrukt och bränd maräng.

Tips

Pannkakorna kan förvaras i kylen och värmas i ugn eller mikrovågsugn.

Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor här.

Produkter i receptet