Glassigt påskägg 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 5 dl Vispgrädde
- 1 burk Kondenserad mjölk
- 2 st Äggulor
- 1 tsk Vaniljsocker
- 50 g Hasselnötter
-
20 g
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Klä påskäggets båda insidor med plastfolie, och täck dem sedan med det rosa marsipanlocket. Släta ut och skär sedan bort överflödig marsipan.
-
Vispa grädden. Blanda ner kondenserad mjölk, äggulor och vanilj. Riv chokladen och hacka nötterna fint. Rör ner choklad och nötter i glassmeten. Häll smeten i ägghalvorna och ställ in dem i frysen, ca en timme.
-
Rör gärna om innan glassen har stelnat helt, och tryck sedan samman ägghalvorna. Låt glassen frysa klart i minst tre timmar.
-
Kavla ut den vita marsipanen och tryck ut små cirklar.
-
Ta ut glassen ur frysen och ta bort påskägget och plasten.
-
Tryck fast de vita prickarna.
-
Kavla ut den gula marsipanen och skär till ett långt band som du sätter över skarven i mitten av ägget.
-
Skär ut ytterligare två band och forma dem till en rosett.
-
Gör små kycklingar som du sätter på toppen.