Härligt fluffig karlsbadersemla med kokosfyllning 24
Upptäck en ny semmelfavorit! Denna saftiga Karlsbadersemla kombinerar klassisk semmeltradition med en exotisk twist av krämig kokosfyllning. Perfekt för att imponera på vänner och familj under fikat eller som en lyxig efterrätt. Följ vårt enkla recept och njut av en smakupplevelse utöver det vanliga.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 24 st
-
Bullar
- 50 g Jäst
- 800 g Vetemjöl
- 1,75 dl Socker
- 1 tsk Bakpulver
- 200 g Smör
- 5 dl Mjölk
- 3 Äggulor
- 1 Ägg till pensling
- Mandelspån till topping
-
Fyllning
- 50 g Vatten
- 200 g Kokosmjöl
- 8 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 230°. Smält smöret och tillsätt mjölken.
-
Lös upp jästen i mjölkblandningen. Blanda ner de torra ingredienserna och äggulorna.
-
Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
-
Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
-
Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar.
-
Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
-
Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
-
Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
-
Låt svalna.
-
Blanda Odense Mandelfyllning med kokos och lite vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten.
-
Vispa grädde och spritsa ovanpå kokosfyllningen. Lägg på locken.