Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Påskmazarin med citron 8

En läcker kaka som imponerar på dina gäster i påsk. Det brända ytan med påskfigurer ger ett snyggt och proffsigt intryck. Citronmazarin toppad med lemoncurd ger den goda smaken.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Citronmazarin: sätt ugnen på 175°, och klä formen med bakplåtspapper.
  2. Riv skalet från citronen fint, och pressa ur saften. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet (det är lättast, om mandelmassan är kall).
  3. Vispa samman mandelmassan med smör och socker i en skål med en elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Vänd sedan ner vetemjöl, salt, citronskal och citronsaft i degen tills den är jämn och utan klumpar.
  4. Fördela degen i formen, och baka citronmazarinen i ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna på ett galler.
  5. Topping och dekoration: Bred lemoncurd på toppen av kakan.
  6. Kavla ut mandelmassan till ½ cm tjocklek. Skär ut en cirkel i samme storlek som kakan: 20 cm i diameter och lägg överst på kakan.
  7. Tryck ut små påskkycklingar och påskharar i det som är över av  mandelmassan med kakformar, och lägg dem överst på kakan.
  8. Strö ett tunt lager socker över toppen och karamellisera ytan med en gasbrännare.

Relaterade recept

Produkter i receptet