Påskmazarin med citron 8
En läcker kaka som imponerar på dina gäster i påsk. Det brända ytan med påskfigurer ger ett snyggt och proffsigt intryck. Citronmazarin toppad med lemoncurd ger den goda smaken.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Citronmazarin
- 1 ekologisk Citron
- 150 g mjukt Smör
- 150 g Socker
- 3 Ägg
- 75 g Vetemjöl
- 1 krm Salt
-
Topping och dekoration
- 3 msk Lemoncurd
- 4 msk Socker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Citronmazarin: sätt ugnen på 175°, och klä formen med bakplåtspapper.
- Riv skalet från citronen fint, och pressa ur saften. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet (det är lättast, om mandelmassan är kall).
- Vispa samman mandelmassan med smör och socker i en skål med en elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Vänd sedan ner vetemjöl, salt, citronskal och citronsaft i degen tills den är jämn och utan klumpar.
- Fördela degen i formen, och baka citronmazarinen i ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna på ett galler.
- Topping och dekoration: Bred lemoncurd på toppen av kakan.
- Kavla ut mandelmassan till ½ cm tjocklek. Skär ut en cirkel i samme storlek som kakan: 20 cm i diameter och lägg överst på kakan.
- Tryck ut små påskkycklingar och påskharar i det som är över av mandelmassan med kakformar, och lägg dem överst på kakan.
- Strö ett tunt lager socker över toppen och karamellisera ytan med en gasbrännare.