Påsktårta med nougat och Daim 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Tårtbotten
- 3 Ägg
- 120 g Socker
- 1,50 msk Vatten
- 65 g Vetemjöl
- 25 g Kakaopulver
- 0,50 tsk Bakpulver
-
Creme
- 300 g mjukt Smör
- 300 g Florsocker
- 75 g Hasselnötsflingor
- 50 g Daim
- små Chokladpåskägg till dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng.
-
Vispa äggulorna luftiga med vattnet och tillsätt sedan resten av sockret. Vispa gulorna till ett luftigt skum.
-
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ned äggulorna i vitorna, sikta i mjölblandningen och vänd samman.
-
smöra en springform (18 cm) grundligt och häll i degen. Baka i 175° ugn (Inte varmluft) i ca 30 minuter, eller tills tårtbotten är genombakad. Låt svalna helt innan du delar i hälften så du får 2 bottnar.
-
Vispa smör och florsocker med en elvisp i minst 6 minuter. Tillsätt nougat och vispa ytterligare 2 minuter. Rosta hasselnötsflagorna i en torr stekpanna. Låt svalna.
-
Krossa Daimen grovt. Fyll 1/3 av nougatcremen mellan de två bottnarna och strö över den krossade Daimen. Lägg samman och stryk ut resten av cremen på ovasnpå och runt tårtans sidor.
-
Dekorera sidorna med rostade hasselnötsflagor och toppa tårtan med små chokladägg innan servering.
Tips
Gott till kaffet eller som en läcker dessert. Tårtan kan göras en dag i förväg och förvaras i kylskåp. Dekorera den precis innan du serverar.