Rulltårta med maräng 10
Njut av en härlig rulltårta med maräng och sommarbär! Denna läckra rulltårta kombinerar fluffig maräng med en krämig fyllning och färska sommarbär. Perfekt för sommarens fikastunder och festliga tillfällen. Följ receptet och skapa en oemotståndlig dessert som kommer att imponera på dina gäster.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Maräng
- 4 Äggvita
- 150 g Socker
- 0,50 tsk Ättika
- 2 msk Vetemjöl
-
Fyllning
- 5 dl Vispgrädde
- 250 g Bär t ex jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär
- Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Vispa äggvitorna hårda. Vispa i hälften av sockret, lite åt gången. Vänd ner resten av sockret och ättikan och fortsätt sedan vispa till det är helt styvt.
-
Riv ner mandelmassan i marängen, tillsätt mjöl och vänd ner det snabbt.
-
Bred ut marängen på en bakplåt med bakplåtspapper ca 22 x 30 cm. Grädda ca 45 min i 125°C.
-
Vänd över marängen på ett nytt bakplåtspapper och dra av det gamla från botten. Låt svalna.
-
Vispa grädden och fördela på marängen. strö krossad choklad och bär över grädden.
-
Låt det stå och dra lite innan du rullar ihop tårtan så går det lättare att rulla. Dekorera eventuellt med lite florsocker och severa genast.