Rabarberpaj med mandelmassa 10
En riktigt läcker rabarberpaj som är enkel att göra. Servera med kall creme fraiche, vispgrädde eller vaniljglass och bara njut.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 150 g Mördeg
- 400 g Rabarber färska och tunna
- 3 Äggulor
- 0,50 dl Florsocker
- 1 Vaniljstång (kornen)
- 75 g Vetemjöl
- 3 Äggvita
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Tryck ut mördeg i botten av en pajform (dia. 21-24 cm) och lägg ca. 200 g rabarber på toppen med lämpliga mellanrum.
- Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljstång. Riv mandelmassan och vispa ner den i äggblandningen. Tillsätt sedan mjöl.
- Äggvita vispas och vänds med ägg/mandelmassan och det hela hälls ovanpå pajen. Tillsätt slutligen 200 g rabarber som ett sista lager. Grädda pajen i 180°C i ca. 40 minuter. Kyl, sikta över florsocker och servera.