Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Glass med vaniljkokta persikor och kolasås 2

En riktigt läcker och fruktig dessert med härliga vaniljtoner.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 2 personer

  • 3 dl Vatten
  • 1,50 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 Persikor
  • 4 kulor Vaniljglass
  • rostade Mandelspån

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp vatten med socker och vanilj. Ta bort kastrullen från värmen.
  2. Skär persikor i bitar och lägg ner i det varma lagen. Låt stå till de har svalnat.
  3. Lägg upp glass i skålar. Toppa med persikor, kolasås och flagad mandel. 

Tips

Du kan byta ut persikor mot nektariner.

Relaterade recept

Produkter i receptet