Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
9 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Mosa björnbären tillsammans med sockret och låt det dra i en kvart.
  2. Häll grädde, crème fraiche, florsocker och vanilj i en skål. Vispa med stavmixer tills smeten är krämig och luftig, som tjock vispgrädde.
  3. Riv ner mandelmassan i smeten och vänd ner björnbär och hackad choklad.
  4. Fyll glasspinneformar med smeten och frys i minst 8 timmar. Tag ut glasspinnarna ur formen och lägg tillbaka i frysen så att ytan blir iskall.
  5. Smält den vita chokladen över vattenbad, men låt den inte bli varmare än rumstemperatur. Doppa glassarna i chokladen och strö över rosa pulver och skogsbärsströssel. Lägg tillbaka i frysen tills chokladen stelnat.

Relaterade recept

Produkter i receptet