Glasspinnar med björnbär och mandelmassa 10
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
- 125 g Björnbär , färska
- 1 msk Rörsocker
- 2,50 dl Vispgrädde
- 250 g Creme Fraiche
- 4 msk Florsocker
- 1 tsk Vaniljpulver eller korn från en vaniljstång
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Mosa björnbären tillsammans med sockret och låt det dra i en kvart.
-
Häll grädde, crème fraiche, florsocker och vanilj i en skål. Vispa med stavmixer tills smeten är krämig och luftig, som tjock vispgrädde.
-
Riv ner mandelmassan i smeten och vänd ner björnbär och hackad choklad.
-
Fyll glasspinneformar med smeten och frys i minst 8 timmar. Tag ut glasspinnarna ur formen och lägg tillbaka i frysen så att ytan blir iskall.
-
Smält den vita chokladen över vattenbad, men låt den inte bli varmare än rumstemperatur. Doppa glassarna i chokladen och strö över rosa pulver och skogsbärsströssel. Lägg tillbaka i frysen tills chokladen stelnat.