Nougatplommon på grillen 4
Grillad frukt är perfekt som en frisk och lätt sommardessert. Här har vi grillat plommon fyllda med vår härliga nougat, som täcks med ett lager kransekaksmassa innan de läggs på grillen. Du kan ta en genväg genom att köpa vår färdiga kransekaksmassa, som är klar att spritsas på plommonen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- 6 Store Blommor
- 2 msk Cointreau eller annan apelsinlikör
- Vaniljglass eller vispad grädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Halvera plommonen, ta bort kärnan och lägg dem i folie eller ett litet ugnsfast fat. Skär nougaten i 12 lika stora bitar och lägg en bit i varje plommon. Blanda mandelmassan med vatten tills den blir spritsbar. Toppa plommonen med Cointreau och spritsa därefter mandelmassa, så att det täcker nougaten.
-
Grilla plommonen med indirekt värme under lock i ca. 15 min, tills de är mjuka och mandelmassan gyllene. Servera med glass eller grädde.