Boo-Boo Chokladkaka 20
Prova denna ohyggliga chokladkaka till Halloween. Kakan är en klassisk chokladkaka med chokladglasyr. Dekorera toppen med läskiga spöken.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 250 g Smör
- 2 msk
- 250 g Socker
- 4 Pastöriserade ägg
- 1 dl Mjölk
- 250 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
-
Dekoration
- 6 g Kakaopulver
- Vit och grön Glasyr
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält smöret i en kastrull på svag värme tillsammans med kakao. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt mjölken och rör ner vetemjöl och bakpulver i degen.
-
Tillsätt det avsvalnade smöret till degen och till sist den grovhackade chokladen.
-
Häll degen i en smord form och baka i ugn på 175° C i ca. 25 minuter.
-
Knåda ihop kakao och mandelmassa till en jämn färg. Kavla ut mandelmassan till en rektangel som ska täcka kakan.
-
Gör små spöken av glasyr på locket. Använd en spritspåse med litet hål.Använd gröna pastellpärlor som ögon.