Choko Ice Shot med choklad & äpple 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 2 st Äpplen , fasta
- 1 dl Kaffesirap (vanilj, irish, kanel, kola eller mocca)
- 1 liter Vaniljglass
- 4 msk Kaffe , starkt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Skala, kärna ur och dela äpplena.
-
Skär dem i små tärningar och lägg dem i en skål. Häll kaffe syrup/likör över och ställ svalt i ca 1 timmer.
-
Ta glassen ur frysen. Hacka 120 g av ODENSE Mörk Choklad och vänd ner den i glassen. Tillsätt kaffet. Rör samman och ställ glassen i frysen i 1 timme.
-
Riv resterande 80 g choklad.
-
Vid servering Lägg 2 msk marinerade äppeltärningar i botten på ett glas. Skeda över 1 msk riven mörk choklad och toppa med en kula av glassen.