Choko Loco Glassbomb 20
En maffig glasstårta med extra allt.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 personer
-
Glass
- 12 dl Vispgrädde
- 8 st Äggulor
- 2 burkar Kondenserad mjölk
- 1 tsk Vaniljpulver
-
Ganache
- 1 dl Vispgrädde
- 2 msk Smör
-
Till dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
GLASS: Hacka den ljusa chokladen och låt den smälta över ett vattenbad.
-
Vispa grädden. Rör ner äggulor, kondenserad mjölk, vaniljpulver och den smälta chokladen i grädden.
-
Ta en form med avtagbara kanter och klä den med bakplåtspapper. Se till att papperskanten blir extra hög så smeten inte rinner ut.
-
Häll glassmeten i formen. Låt vila i frysen i minst 5 timmar.
-
GANACHE: Koka upp grädde.
-
Hacka den mörka chokladen. Lägg den i en kastrull och låt den smälta på svag värme tillsammans med smöret.
-
Rör ner det varma chokladsmöret i grädden.
-
Låt ganachen svalna lite innan du brer den över glassen.
-
DEKORATION: Dekorera med chokladbräck, chokladsås, hyvlad choklad och Choko Karamel-kulor som du rullat i guldpulver. På odense-marcipan.se kan du se hur du gör dina egna chokladbräck. Barnsligt enkelt!
Tips
Köp färdig glass istället för att göra din egen. Låt glassen tina tills den blir så pass mjuk att du kan anpassa den till den klädda formen, men för att bevara krämigheten ska du inte låta den tina helt.