Pepparkakstorn 15
Perfekta till glöggminglet!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 2 dl Socker
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 3 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bikarbonat
- 1,50 dl Creme Fraiche
-
Topping
- 150 g Färskost , gärna Philadelphia
- Valfritt Strössel
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Smält smöret.
-
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla torra ingredienser.
-
Rör ner gräddfil och det smälta smöret.
-
Smöra och bröa en form. Häll ner kaksmeten.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 30 min.
-
Låt kakan svalna och skär den sedan i skivor. Dela varje skiva i 4 rutor.
-
Låt chokladknapparna smälta över ett vattenbad och blanda dem sedan med färskosten.
-
Häll toppingen i en spritspåse och spritsa lite på varje kakruta.
-
Bygg ett torn genom att placera en kakruta på en annan. Dekorera med strössel.
Tips
Pepparkakstornen är härliga små munsbitar, men du kan även använda hela kakskivor och göra vackra bakelser istället.