Mozartrulle med flagad mandel 1
Klassiker som man vill ha mycket av!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 1 st
- 25 g Mandelsplitter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Kavla eller tryck ut mandelmassan till en rektangel på ca 15x6 cm. Skär ut eller rulla nougaten till en lika lång rulle. Lägg nougaten mitt på mandelmassan och vik in kanterna. Forma till en rund rulle.
-
Rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna.
-
Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att chokladen inte överskrider en temperatur på 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.
-
Pensla eller doppa rullen med choklad runt om. Avsluta med att doppa en gaffel i chokladen och ringla ovanpå rullen till ett snirkligt mönster. Toppa med mandel innan chokladen stelnar.
Tips
Prova att byta ut mandelflagorna mot havssalt. En uppskattad kombination som gifter sig fantastisk i smakerna!