Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
3 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Nougatmazarin 15

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

  • Mördeg

  • 150 g Vetemjöl
  • 100 g Socker
  • 50 g Smör
  • 1 Äggula / or
  • Mazarinmassa

  • 100 g rumstempererat Smör
  • 2 st rumstempererade Ägg

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Gör mördegen så här: Blanda alla ingredienser. Plasta in degen och ställ den kallt, gärna över natten. Kavla ut degen (ca 3 mm tjock), stick ut rundlar och tumma ut dem i mazarinformar.
  2. Gör mazarinmassa så här: Riv mandelmassan grovt och blanda med smöret. Tillsätt äggen och blanda samman väl. Fyll 1/2 cm massa i varje form.
  3. Kavla ut nougat med lite mjöl på kaveln, ca 3 mm tjockt. Skär ut bitar och lägg en bit i varje mazarin. Fyll på med mazarinmassa till ungefär 2 mm under kanten.
  4. Baka i ugn på 175°C på mittersta falsen, ca 20 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen, lägg dem upp och ner och låt dem kallna. Sikta över florsocker före servering. Använd en schablon för att skapa olika mönster.

Relaterade recept

Produkter i receptet