Grillade nektariner med nougatglass 4
Härligt recept med grillade nektariner som serverar med god nougatglass. Enkelt och gott recept som passar perfekt till sommaren!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- 1 liter Vaniljglass
- 0,25 dl Cointreau
- 4 st Persikor
- 0,50 dl Vaniljsirap
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Glassen: Ta glassen och blanda den med riven Odense Nougat och Odense Mandelmassa 50/50. Tillsätt så mycket Cointreau, som du har samvete till, eller tills du känner en lagom smak. Sätt in glassen i frysen.
-
Nektarinerna: Ta fram nektarinerna i god tid före serveringen (ca. 0,5-2 timmar). Halverar dem och lägg på ett fat och häll sirap över. Låt dem ligga i sirapen tills det är serveringsdags.
-
Grillen/serveringsdags: Ta upp nektarinerna och låt dem droppa av (spara sirapen). Stick 2 halva nektariner på spett och grilla dem ett par minuter på var sida, tills de är gyllene i färgen. Du kan eventuellt lägga dem på folie på grillen istället.
-
Servering: Ta den sparade sirapen och häll den över nektarinerna igen. Riv resten av mandelmassan över nektarinerna och servera dem varma tillsammans med ett par kulor av glassen. Kaffe eller ett sött vin passar perfekt till.