Vit chokladglass med blåbär 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 6 st Pastöriserade äggulor
- 100 g Socker
- 0,50 st Vaniljstång
- 4 dl Sötmjölk
- 4 dl Vispgrädde
- 150 g Blåbär , färska
-
Dekoration
- 50 g Blåbär , färska
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur märgen.
-
Vispa äggulor, socker och vaniljmärg luftigt. Vispa mjölk och grädde i äggmassan.
-
Värm blandningen under omrörning till en slät kräm, 85 (eller till första bubblan). Den får inte koka. Tag bort den från plattan och fortsätt vispa i 30 sekunder.
-
Hacka chokladen och smält den i den varma krämen. Låt krämen svalna.
-
Vänd blåbären i den kalla glasskrämen och häll den i en form.
-
Sätt glassen i frysen ett par timmar till den är fast. Skär glassen i tärningar och dekorera med blåbär.