Fudge slice 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 7 st Digestivekex
- 75 g Smör
- 500 g Karamelliserad mjölk
- 1 tsk Flingsalt
- 1 msk Smör
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Mixa samman digestivekex, smör och mandelmassa.
-
Tryck ut kexkrosset i en form(15 x 15) och grädda mitt i ugnen, ca 7 min.
-
Blanda samman karamelliserad mjölk och flingsalt. Bred blandningen över kexkrosset och grädda mitt i ugnen, ca 30 min. Ta ut och låt svalna.
-
Smält choklad tillsammans med smör. Häll chokladblandningen över kakan och låt den svalna lite, innan du ställer in kakan i kylen och låter chokladen stelna helt.
-
Skär i bitar med en vass kniv. Dekorera varje bit med guldglitter som du stryker på med en pensel.