Chokladig apelsinfudge på mördeg 50
Oemotståndligt god och kul att bjuda på.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 50 st
-
Mandelmördeg
- 2 dl Vetemjöl
- 100 g Smör
- 1 krm Havssalt
- 1 Ägg
-
Apelsinfudge
- 100 g Smör
- 3 dl Socker
- 0,50 Vaniljstång
- 1 dl Ljus sirap
- 2 msk Glukossirap
- 2 dl Vispgrädde
- Havssalt /flingsalt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Mandelmördeg: Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylen. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 3 mm tjock. Lägg på plåt (15x20 cm) och grädda i 200 grader ca 8-10 minuter. Låt svalna.
-
Apelsinfudge: Koka alla ingredienserna utom choklad på medelvärme tills fudgen klarar medelhårt kulprov (och håller ca 125 grader). Hacka chokladen. Tag kolan åt sidan, så att den svalnar något. Vispa sedan ner ODENSE Mörk Choklad Orange i kolan tills chokladen smält.
-
Slå ut fudgen på mördegen som ligger på bakplåtspapper. Låt fudgen stelna helt i rumstemperatur.
-
Smält ODENSE Mörk Choklad 70 % på låg temperatur. Bred den över fudgen och strö över lite flingsalt precis innan chokladen stelnar. åt stelna helt innan du skär bitar. Packa in fudgebitarna i smörpapper eller servera hela längder med fudge som gästerna själva får skära av.