Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 16 recensioner

Mozartkulor 20

Mozartkulor är som en liten symfoni av smaker. Först möts du av ett härligt skal av choklad, sen ljuvligt mjuk mandelmassa och finalen är en liten gömma av lenaste nougat. Väldigt tonsäkert, väldigt enkelt, väldigt gott!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Dela mandelmassan i 20 lika stora bitar (à 10g).
  2. Dela nougaten i 20 lika stora bitar (à 4 g).
  3. Rulla mandelmassan till bollar och gör ett hål med fingret i varje boll.
  4. Rulla nougatbitarna till små kulor.
  5. Lägg en nougatkula i en mandelmassseboll, tryck igen hålet och rulla till en boll.
  6. Smält chokladen och doppa kulorna i chokladen med en gaffel. Lägg på ett bakplåtspapper.
  7. Toppa med t ex kokos, strössel, flingsalt, eller ringla över choklad. Låt stelna.

Tips

Toppingtips! Toppa med kokos, strössel, ringlad choklad eller flingsalt.

Du hittar fler av julens goda recept här.

Relaterade recept

Produkter i receptet