Mozartkulor 20
Mozartkulor är som en liten symfoni av smaker. Först möts du av ett härligt skal av choklad, sen ljuvligt mjuk mandelmassa och finalen är en liten gömma av lenaste nougat. Väldigt tonsäkert, väldigt enkelt, väldigt gott!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Dela mandelmassan i 20 lika stora bitar (à 10g).
- Dela nougaten i 20 lika stora bitar (à 4 g).
- Rulla mandelmassan till bollar och gör ett hål med fingret i varje boll.
- Rulla nougatbitarna till små kulor.
- Lägg en nougatkula i en mandelmassseboll, tryck igen hålet och rulla till en boll.
- Smält chokladen och doppa kulorna i chokladen med en gaffel. Lägg på ett bakplåtspapper.
- Toppa med t ex kokos, strössel, flingsalt, eller ringla över choklad. Låt stelna.
Tips
Toppingtips! Toppa med kokos, strössel, ringlad choklad eller flingsalt.
Du hittar fler av julens goda recept här.