Nyårsdessert choklad 8
Årets höjdare för ett perfekt avslut och en bättre början!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 st
- 4 dl Vispgrädde
- 1 Gelatinblad blötlagt
- 2 msk Mjölk
- 3 dl Hallon eller andra bär, tinade
- 3 msk Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 ask färska Bär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila. Plasta och ställ kallt – helst dagen innan.
-
Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Fördela bären i botten på åtta portionsglas. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde. Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
-
Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker. Hyvla med hjälp av potatisskalare den vita chokladen i fina strimlor, toppa upp i glaset och dekorera med färska bär.