Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
4 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 28 recensioner

Nyårsdessert choklad 8

Årets höjdare för ett perfekt avslut och en bättre början!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila. Plasta och ställ kallt – helst dagen innan.
  2. Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Fördela bären i botten på åtta portionsglas. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde. Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
  3. Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker. Hyvla med hjälp av potatisskalare den vita chokladen i fina strimlor, toppa upp i glaset och dekorera med färska bär.

Relaterade recept

Produkter i receptet