Mazarinkaka med nougatganache och hasselnötter 20
Här är receptet på en vacker och god mazarinkaka, toppad med en nougatganache, bestående av mörk choklad, nougat och hasselnötter. Kombinationen av den ljuvligt saftiga mazarinkakan med krispiga hasselnötter är fantastisk. Både söt och smakrik, och mjuk och krispig i en tugga. Servera t.ex. kakan till eftermiddagsfikat eller som en efterrätt efter middagen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Mazarinkaka
- 1 st Vaniljstång
- 100 g Rörsocker
- 100 g rumstempererat Smör
- 2 st Ägg
- 50 g Vetemjöl
-
Nougatganache
- 75 g skalade Hasselnötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Mazarinkaka:
- Sätt på ugnen på 170 grader.
- Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i lite av rörsockret.
- Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med vaniljsockret och resten av rörsockret.
- Tillsätt det mjuka smöret och vispa ihop blandningen.
- Tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa ihop.
- Sikta ner mjölet i smeten och rör om smeten tills den är jämn.
- Bred ut smeten i en liten fyrkantig form, ca. 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper, och grädda i ca. 12 minuter.
- Kontrollera med en sticka om kakan är gräddad. Om smeten fastnar, grädda kakan lite längre.
- Kyl kakan på ett galler.
Nougatganache:
- Skär nougaten i mindre bitar och hacka chokladen.
- Lägg nougat- och chokladbitarna i en liten skål och smält över vattenbad.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner de skalade hasselnötterna.
- Bred nougatchokladblandningen över den gräddade mazarinkakan och ställ kakan i kylen några timmar.
Servering:
Ta ut kakan ur kylen och skär den i bitar. Garnera med valfri dekoration.
Tips
Förvara kakan i en lufttät behållare i kylen, så håller den sig i upp till en vecka.