Kokoskonfekt med salt kola 14
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 st
- 75 g Socker
- 100 g Creme Fraiche
- 25 g Glukossirap
- 25 g Smör
- 35 g Kokosmjöl
- Kokosflingor
- Flingsalt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blanda/knåda ihop mandelmassa med riven kokos. Låt vila.
-
Häll sockret i en gryta och hetta upp på hög värme tills det karamelliseras och blir ljusbrunt.
-
Sänk därefter temperaturen och tillsätt creme fraiche och glukos. Koka upp till 105°C och kyl därefter ned till 40°C. Vispa i smöret för att få en helt slät och läcker kola.
-
Täck grytan med kola med plastfolie och ställ åt sidan (kolan kan med fördel göras dagen före och stå framme i rumstemperatur). Den kan bli för hård och svårarbetad om den förvaras i kyl.
-
Kavla ut mandelmassan till en rektangel på ca 8 x 14 cm och skär sedan till 12-14 mindre bitar á ca 2 x 4 cm. Doppa bitarna i tempererad choklad (upp till kanten) och häll därefter kolan i en spritspåse och spritsa ett vackert mönster på toppen av bitarna.
-
Dekorera med flingsalt och kokosflagor
Tips
Glukosen använder du för att göra kolan mjuk och seg utan kristaller