Kakaokonfekt 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 0,50 dl Vispgrädde
- 100 g Smör
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Konfektrutor: Blanda mandelmassan med kakaon. Blanda väl och smaka av till önskad smak o konsistens. Riv mandelmassan på rivjärn. Smält chokladen med grädde över vattenbad och blanda med mjukt smör. Tillsätt hälften av den rivna mandelmassan under omrörning och häll sedan över blandningen i en form 16 x 16 cm. Garnera med resten av den rivna mandelmassan. Låt stå i kylen till nästa dag och skär ut rutor före servering.
- Mandelmassarullader: Dela mandelmassan i 2 delar. Blanda den ena delen med kakao. Blanda väl och smaka av till önskad smak o konsistens. Kavla ut de båda mandelmassorna till plattor 20 x 20 cm. Lägg plattorna över vartannat och rulla ihop. Skär rullen i skivor före servering.