Frestande kakaotårta 8
Baka en frestande kakaotårta med ODENSE – en rik och chokladig tårta som passar perfekt till alla tillfällen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 3 g Kakaopulver
- 100 g Florsocker
- 120 g Smör
- 5 Äggulor
- 25 g Vaniljsocker
- 250 g Äggvita (från 8 stora ägg)
- 125 g Socker
- 150 g Vetemjöl
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Gräddkräm: ½ liter vispad grädde blandas med färdig eller hemmagjord vaniljkräm (ca 700 g) och jordgubbar (500 g). Alternativt, blanda vispgrädden enbart med riven choklad och frukt.
-
Riv mandelmassan och arbeta in florsockret och kakao efter smak. Blanda noga. Tillsätt rumsvarmt smör och därefter äggulor och vaniljsocker. Vispa äggvitorna styva tillsammans med socker och blanda ned i mandelmassan. Tillsätt smält choklad och till sist vetemjöl. Fördela degen i 3 formar à 23 cm i diameter och grädda i 180° C 18-22 minuter. Fyll tårtan med gräddkräm och färska jordgubbar när bottnarna har svalnat. Garnera till sist med grädde och choklad.
-
Garnering: ¼ liter lätt vispad grädde och 100 g riven ODENSE Mörk choklad.