Kladdkaka med chokladgrädde 10
Så här sätter du extra piff på kladdkakan. Använd ditt favoritrecept eller vårt grundrecept som du hittar här.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Ganach
- 1 dl Vispgrädde
- 1 krm Salt
-
Chokladegrädde
- 3 dl Vispgrädde
-
Chokladbräck
- valfritt Strössel
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Baka kakan enligt recept.
-
Koka upp grädde. Ta bort från värmen. Häll i choklad, nougat delad i mindre bitar och salt. Rör runt tills allt är smält.
-
Häll ganachen över kladdkakan och låt stelna.
-
Vispa grädden löst och blanda i chokladsåsen.
-
Smält choklad över vattenbad. Häll ut den mörka i ett tunt lager på bakplåtspapper och ringla över den vita. Låt stelna och skär i bitar.
-
Servera kakan med en klick grädde, chokladbräck och strössel.