Svårighetsgrad
Arbetstid
35 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
50 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Trojka konfekt 25

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Mandelmassan kavlas ut till 25x25 cm och läggs i en form/fat som passar.
  2. Smält choklad och nougat tillsammans och häll den sedan över mandelmassan.
  3. Sätt formen på kylning tills nougaten stelnat helt.
  4. Lägg gelatinbladen i kalt vatten tills de mjuknar. Därefter blandar du dem med uppvärmd hallonsaft.
  5. Därefter häller du hallongelén ovanpå nougaten, var uppmärksam på att gelén inte är för varm, då smälter den nougaten.
  6. Sätt på kylning tills gelén har stelnat. Därefter skärs kvadrater på 2,5 x 2,5 cm, som täcks med tempererad choklad.

Tips

Man kan med fördel pudra över lite potatismjöl ovanpå nougaten innan gelén hälls på, det får gelén att "fästa" bättre, så att den inte glider.

Relaterade recept

Produkter i receptet