Trojka konfekt 25
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 300 g Hallonsaft koncentrat
- 3 Gelatinblad Gelatin
-
Chokladyta
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Mandelmassan kavlas ut till 25x25 cm och läggs i en form/fat som passar.
-
Smält choklad och nougat tillsammans och häll den sedan över mandelmassan.
-
Sätt formen på kylning tills nougaten stelnat helt.
-
Lägg gelatinbladen i kalt vatten tills de mjuknar. Därefter blandar du dem med uppvärmd hallonsaft.
-
Därefter häller du hallongelén ovanpå nougaten, var uppmärksam på att gelén inte är för varm, då smälter den nougaten.
-
Sätt på kylning tills gelén har stelnat. Därefter skärs kvadrater på 2,5 x 2,5 cm, som täcks med tempererad choklad.
Tips
Man kan med fördel pudra över lite potatismjöl ovanpå nougaten innan gelén hälls på, det får gelén att "fästa" bättre, så att den inte glider.