Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 6 recensioner

Citronmuffins med maräng 10

Här har du ett recept på våra godaste citronmuffins som dessutom är superenkla att göra! Muffinsen toppas med maräng som du antingen kan välja att bränna med gasbrännare, eller så kan du äta dina citronmuffins med marängtoppningen som den är.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Citronmuffins

  • 1 Citron
  • 100 g Rumstempererat Smör
  • 100 g Färskost
  • 150 g Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • 200 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • Marengs:

  • 2 Äggvita
  • 125 g Socker

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Citronmuffins

  1. Sätt på ugnen på 180°C.
  2. Riv citron och pressa citronsaften i en skål.
  3. Vispa ihop smör, färskost, socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft tills det blir fluffigt.
    Vispa ner äggen ett i taget i blandningen (Var försiktig, vispa inte för hårt).
  4. Blanda sedan ner vetemjöl och bakpulver i smeten.
  5. Skär mandelmassan i små rutor och blanda ner den i smeten.
  6. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ca. 25-30 minuter.

Maräng

  1. Vispa äggvitorna till ett luftigt skum. Tillsätt sockret, en sked i taget, tills allt socker har tillsatts.
  2. Bred ut marängen ovanpå de bakade citronmuffinsen med en sked, och bränn med en liten gasbrännare (om du vill - du kan också enkelt låta bli att bränna marängen).

Produkter i receptet