Päronkonjakstoppar 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- Florsocker
-
Botten
- 75 g Müsli , blåbär
-
Chokladtryffel
- 0,50 dl Vispgrädde
- 0,75 msk Honung
- 25 g Smör , osaltat
- 2 msk Päron Konjak (Xante)
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Botten: Smält chokladen och rör ner nougaten så den med smälter. Tillsätt muslin. Klicka ut bottnar med en tsk som är ca 3cm i diameter på ett bakplåtspapper.
-
Chokladtryffel: Börja med att till dekoren riva rumstempererad choklad med en kniv eller osthyvel, så kan man använda resterande choklad till tryffel. Koka upp grädde och honung. Slå över chokladen och mixa slätt, bäst med en stavmixer. Tillsätt smöret och sedan päronkonjaken, blanda in det med mixern. Spritsa upp toppar på nougatplattorna. När allt stelnat till så doppas dem i vitchoklad och sedan i florsocker. Dekoreras med lite smält ljus choklad.