Knapriga karamellägg 25
Man säger att julen varar ända till påsk. Om våra härliga påskägg med brända mandlar har påverkat detta ordspråk är oklart, men vi tycker själva att chanserna är ganska goda. Påskäggen är fyllda med läckra ingredienser och det tar bara en timme att göra 25 vackra påskägg. Marsipanen blandas med hackade brända mandlar och täcks med vit choklad. Dekorera äggen med mörk choklad och servera dem till påsk för de människor du tycker om.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 0,60 dl Vatten
- 100 g Socker
- 160 g Mandlar med ytterhölje
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Koka upp vatten och socker tills det blir gyllenbrunt. Häll i hela mandlar med ytterhöljet kvar. Kyl ned massan och krossa den fint. Knåda ihop den med Odense Mandelmassa och forma ca 25 ägg.
-
Doppa dem i smält Odense vit choklad. Låt stelna och dekorera sedan som måsägg med smält Odense mörk choklad och Odense nougat.