Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Saftiga apelsinägg 25

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skär gula delen av skalet från ½ apelsin i tunna strimlor. Låt dem småputtra i vatten tillsatt socker tils de är mjuka och genom-skinliga (ca 1 timme).
  2. Knåda ned strimlorna i Odense Mandelmassa 50/50 och forma 25 ägg, som doppas i Odense mörk choklad. Rulla dem i blandat kakao och florsocker innan chokladen stelnat.

Tips

Tillsätt 2 matskedar Grand Marnier till marsipanmassan. Det ger en extra fin smak och arom av apelsin.

Relaterade recept

Produkter i receptet