Apelsin- och nougatfröjd 20
Enkelt att bjuda på – ställ fram och låt gästerna skära själva.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 2 msk Cointreau
- Finrivet skal från en Apelsin
-
Till dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blanda mandelmassan med Cointreau och finrivet skal från en apelsin.
-
Kavla ut mandelmassan till en kvadrat, ca 20 x 25 cm.
-
Skär nougaten tunt. Lägg nougatskivorna på mandelmassan i ett jämnt lager.
-
Rulla ihop som om du gjorde en rulltårta.
-
Smält chokladen (var sort för sig) över ett vattenbad.
-
Pensla den ljusa chokladen över nougatrullen med en hushållspensel. När den ljusa chokladen börjat stelna ringlar du över de båda andra chokladsorterna med en sked. Strö till sist över generöst med Choko Karamel-kulor.
Tips
Kolla under Tips & Trix hur du smälter choklad på rätt sätt.