Apfelstrudel i filoknyte 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 250 g Äpplen
- 25 g Ströbröd
- 25 g Socker
- 15 g Russin
- 15 g Mandelsplitter
- 1 tsk Kanel malen
-
30 g riven
- 1 pkt Filodeg (200 g)
- 100 g Smör smält
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Skala och skär äpplena i små tärningar.
-
Blanda äpplen, ströbröd, socker, russin, mandelsplitter, kanel och riven mandelmassa.
-
Pensla filodegen med vatten och lägg den dubbel.
-
Skär ut fyrkantiga bitar 10 cm x 10 cm. Lägg en sked fyllning i mitten av de fyrkantiga bitarna och pensla kanterna med lite vatten. Nyp ihop så att det blir en liten påse.
-
Smält smöret i mikrougn och pensla påsarna med detta.
-
Grädda i ugn 180˚C under ca 12 min.
-
För ett läckert utseende pensla gärna de avsvalnade påsarna med Odense ätbara Guld- eller Silver pulver.
Tips
Servera gärna med lätt vispad grädde eller kvarg. Vill du ha en mer kalorisnål variant så välj lättkvarg med endast 0,1%fett.