Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
50 minuter
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 8 recensioner

Apfelstrudel i filoknyte 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • 250 g Äpplen
  • 25 g Ströbröd
  • 25 g Socker
  • 15 g Russin
  • 15 g Mandelsplitter
  • 1 tsk Kanel malen
  • 30 g riven
  • 1 pkt Filodeg (200 g)
  • 100 g Smör smält

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skala och skär äpplena i små tärningar.
  2. Blanda äpplen, ströbröd, socker, russin, mandelsplitter, kanel och riven mandelmassa.
  3. Pensla filodegen med vatten och lägg den dubbel.
  4. Skär ut fyrkantiga bitar 10 cm x 10 cm. Lägg en sked fyllning i mitten av de fyrkantiga bitarna och pensla kanterna med lite vatten. Nyp ihop så att det blir en liten påse.
  5. Smält smöret i mikrougn och pensla påsarna med detta.
  6. Grädda i ugn 180˚C under ca 12 min.
  7. För ett läckert utseende pensla gärna de avsvalnade påsarna med Odense ätbara Guld- eller Silver pulver.

Tips

Servera gärna med lätt vispad grädde eller kvarg. Vill du ha en mer kalorisnål variant så välj lättkvarg med endast 0,1%fett.

Relaterade recept