Små bakelser med jordgubbar 15
Med det här enkla receptet kan du göra små söta, personliga bakelser till dina gäster. Bakelserna består av en mazarinbotten med mandelmassa, mörk choklad, vaniljkräm och färska jordgubbar. Dessa är perfekta för sommarens fester och är idealiska för tårtbufféer, studentfester och skolavslutningar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
-
Botten
- 140 g Socker
- 140 g rumstempererat Smör
- 3 st Ägg
- 30 g Vetemjöl
-
Topping
- 0,50 liter Färdig vaniljkräm
- 400 g Jordgubbar
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Riv mandelmassan och rör ihop med sockret. Rör så lite som möjligt för att undvika att få in luft som kan påverka gräddningen.
- Rör först ner hälften av det mjuka smöret i massan.
- Tillsätt sedan resten av smöret och två av äggen.
- Tillsätt mjöl tillsammans med det sista ägget och rör ihop massan.
- Fördela smeten i 15 stabila muffinsformar, alternativt en stor tårtform(24cm diameter)
- Grädda i 180 grader i ca. 25 minuter. Kakorna ska ha fått färg och vara genomgräddade.
Hacka eller riv chokladen och strö över kakorna så fort de kommer ut ur ugnen. - Låt chokladen smälta helt, fördela chokladen jämnt över botten med baksidan av en sked och låt svalna.
- Vispa din vaniljkräm fluffig oc h fördela ut den på bottnarna. Spara eventuellt överflöd till servering.
- Dekorera dina bakelser med jordgubbar och servera direkt eller förvara i kylen till senare under dagen.
Tips
Mazarinsmeten ska röras om så lite som möjligt, annars får du luft i smeten och det kokar upp under gräddningen.
Botten kan gräddas dagen innan och förvaras i kylen, eller ännu hellre frysas och tas fram när kalaset äger rum.