Macarons med nougat 20
Är du också sugen på macarons? Då är vårt recept på fantastiska macarons med nougat något för dig. De passar perfekt till eftermiddagskaffet!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Nougatkräm
- 1 dl Vispgrädde
-
Macarons
- 80 g Äggvita
- 20 g Socker
- 200 g Florsocker
- 100 g finmalet Mandelmjöl
- 5 g Kakaopulver
Så här gör du
-
Värm grädden i en kastrull utan att koka. Skär nougaten i tärningar och hacka chokladen. Smält båda delarna i den varma grädden. Lägg blandningen i kylen i minst 3 timmar eller över natten.
-
Vispa äggvitorna nästan stela. Tillsätt socker och vispa tills vitorna är stela och glansiga. Blanda under tiden florsocker, mandelmjöl och kakao. Sikta ner blandningen i den vispade vitan och vänd försiktigt ihop det hela.
-
Fyll blandningen i en spritspåse och spritsa ut små cirklar av macaronblandningen på bakplåtspappret, ca. 40 stycken totalt. Låt dem stå på plåten i 15–30 minuter för att stelna.
-
Värm under tiden ugnen till 140˚C varmluft. Grädda i den uppvärmda ugnen i ca. 10–12 minuter. Håll koll på dem då de lätt bränns. Ta bort plåten och låt kakorna stelna i några minuter innan du tar bort dem från papperet. Låt svalna helt.
-
Lägg nougatkrämen i en spritspåse och skär ett hål i ena änden. Spritsa ut nougatkrämen på undersidan av en kaka och lägg en kaka över som lock. Servera direkt eller ge bort som uppskattad present.
Tips
Både nougatkräm och macarons kan förberedas och sedan monteras ihop innan servering.