Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 69 recensioner

Vaniljkransar 25

Här kommer ett recept på de godaste och spröda vaniljkransarna du kan tänka dig! Bakade med ODENSE mandelmassa som ger en fantastiskt god smak. Prova själv! Receptet finner du här nedan.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

  • 250 g Vetemjöl
  • 175 g Smör
  • Frön från en Vaniljstång
  • 50 g Mandelmjöl
  • 125 g Socker
  • 1 st Ägg

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Smula smöret och vaniljfröna i mjölet.
  2. Tillsätt mandelmassa, mandelmjöl och socker och knåda ihop med ägget.
  3. Fördela smeten i en spritspåse med stjärntyll.
  4. Spritsa ut runda kransar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda 7 - 9 min i 200°C.

Tips

Kakorna håller längre i en lufttät kakburk.

Relaterade recept

Produkter i receptet