Vaniljkransar 25
Här kommer ett recept på de godaste och spröda vaniljkransarna du kan tänka dig! Bakade med ODENSE mandelmassa som ger en fantastiskt god smak. Prova själv! Receptet finner du här nedan.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 250 g Vetemjöl
- 175 g Smör
- Frön från en Vaniljstång
- 50 g Mandelmjöl
- 125 g Socker
- 1 st Ägg
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smula smöret och vaniljfröna i mjölet.
-
Tillsätt mandelmassa, mandelmjöl och socker och knåda ihop med ägget.
-
Fördela smeten i en spritspåse med stjärntyll.
-
Spritsa ut runda kransar på en plåt med bakplåtspapper.
-
Grädda 7 - 9 min i 200°C.
Tips
Kakorna håller längre i en lufttät kakburk.