Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Blåbärs och mandelcobblers 6

Fira din älskling med en amerikansk smulpaj – både söt och syrlig, precis som kärleken själv. Servera ljummen, med en kula vaniljglass eller lättvispad vaniljgrädde.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 st

  • Bärblandning:

  • 100 g Socker
  • 0,50 msk Maizena
  • 1 tsk Kanel , malen
  • 500 g färska eller avrunna tinade blåbär Blåbär
  • Citronskal från 1 citron
  • Smör till formarna
  • Mandeldeg

  • 2 dl Vetemjöl
  • 0,50 dl Socker
  • 1,50 tsk Bakpulver
  • 1 tsk ekologiskt Vaniljpulver
  • 1 krm Bikarbonat
  • 50 g Smör
  • 1 dl Mjölk

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 180° och smörj formarna med smör.
  2. Rör noga samman bären med övriga ingredienser till bärblandningen. Häll ner i formarna.
  3. Grädda bärblandningen i 20 minuter. Höj ugnstemperaturen till 220° de sista 5 minuterna.
  4. Rör samman mandeldegens torra ingredienser i en skål. Smält smör och blanda ned mjölk och vinäger. Rör samman allt till en kladdig deg, men låt den inte stå för länge.
  5. Fördela degen ovanpå bärblandningen. Strö över lite kanel och socker. Grädda ca 15 minuter, tills mandeldegen fått en gyllene färg.

Relaterade recept

Produkter i receptet