Blåbärs och mandelcobblers 6
Fira din älskling med en amerikansk smulpaj – både söt och syrlig, precis som kärleken själv. Servera ljummen, med en kula vaniljglass eller lättvispad vaniljgrädde.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 st
-
Bärblandning:
- 100 g Socker
- 0,50 msk Maizena
- 1 tsk Kanel , malen
- 500 g färska eller avrunna tinade blåbär Blåbär
- Citronskal från 1 citron
- Smör till formarna
-
Mandeldeg
- 2 dl Vetemjöl
- 0,50 dl Socker
- 1,50 tsk Bakpulver
- 1 tsk ekologiskt Vaniljpulver
- 1 krm Bikarbonat
- 50 g Smör
- 1 dl Mjölk
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 180° och smörj formarna med smör.
-
Rör noga samman bären med övriga ingredienser till bärblandningen. Häll ner i formarna.
-
Grädda bärblandningen i 20 minuter. Höj ugnstemperaturen till 220° de sista 5 minuterna.
-
Rör samman mandeldegens torra ingredienser i en skål. Smält smör och blanda ned mjölk och vinäger. Rör samman allt till en kladdig deg, men låt den inte stå för länge.
-
Fördela degen ovanpå bärblandningen. Strö över lite kanel och socker. Grädda ca 15 minuter, tills mandeldegen fått en gyllene färg.