Dessertpizza 18
Pizza kan enkelt göras på grillen, och det kan även dessertpizza! Här har vi tagit en genväg genom att använda tortillabröd som pizzabottnar, honung och mandelmassa som bas, riven choklad som ost och färsk mango och nötter som fyllning. Du kan självklart använda andra frukter exempelvis björnbär, hallon, jordgubbar eller äpplen. Servera din dessertpizza med en god vaniljglass och avsluta grillkvällen med stil!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 18 st
- 3 Tortillabröd
- 3 msk flytande Honung
- 1 Mango
- 2 dl Kokosflingor eller nötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 230° eller grädda dessertpizzorna på grillen.
-
Ringla honung över varje tortilla, strö sedan på riven mandelmassa.
-
Hacka eller riv chokladen och fördela den jämnt på varje tortilla. Toppa med mango, kokosflingor och nötter.
-
Grädda i ugn, ca 6–7 minuter, tills pizzorna blivit krispiga.
-
Skär upp i bitar och garnera med mynta. Toppa med ODENSE Kolasås vid servering.
Tips
Servera pizzan varm, gärna tillsammans med en skopa glass.