Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
20 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Dessertpizza 18

Pizza kan enkelt göras på grillen, och det kan även dessertpizza! Här har vi tagit en genväg genom att använda tortillabröd som pizzabottnar, honung och mandelmassa som bas, riven choklad som ost och färsk mango och nötter som fyllning. Du kan självklart använda andra frukter exempelvis björnbär, hallon, jordgubbar eller äpplen. Servera din dessertpizza med en god vaniljglass och avsluta grillkvällen med stil!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 18 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 230° eller grädda dessertpizzorna på grillen.
  2. Ringla honung över varje tortilla, strö sedan på riven mandelmassa.
  3. Hacka eller riv chokladen och fördela den jämnt på varje tortilla. Toppa med mango, kokosflingor och nötter.
  4. Grädda i ugn, ca 6–7 minuter, tills pizzorna blivit krispiga.
  5. Skär upp i bitar och garnera med mynta. Toppa med ODENSE Kolasås vid servering.

Tips

Servera pizzan varm, gärna tillsammans med en skopa glass.

Relaterade recept

Produkter i receptet