Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandelmånar med citronkräm 4

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 st

  • 125 g Vetemjöl
  • 1 msk Florsocker
  • 1 krm Salt
  • 100 g Smör
  • 1 Ägg
  • 1 Citron , rivet skal och saften
  • 1 Ägg
  • 1 Äggula
  • 1 dl Socker
  • 50 g Smör
  • 1 st Gelatinblad
  • Topping

  • Florsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°C. Arbeta samman riven mandelmassa, mjöl, smör, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg.
  2. Kavla ut degen, ca 3 mm tjock. Stansa ut rundlar och dela dem på hälften. Pensla med äggula och pudra lite florsocker på varje halvmåne. Baka av i ugnen ca 8-10 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
  3. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  4. Lägg citronjuice, rivet citronskal, ägg och socker i en kastrull och vispa konstant tills krämen är precis under kokpunkten och har tjocknat.
  5. Vispa ner smöret och sedan gelatinbladet och sila till sist krämen. Låt den kallna helt (citronkrämen kan göras ett par dagar innan).
  6. Klicka eller spritsa ut krämen mellan två mördegsmånar. Pudra de färdiga mandelmånarna lätt med florsocker .

Relaterade recept

Produkter i receptet