Mandelmånar med citronkräm 4
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 st
- 125 g Vetemjöl
- 1 msk Florsocker
- 1 krm Salt
- 100 g Smör
- 1 Ägg
- 1 Citron , rivet skal och saften
- 1 Ägg
- 1 Äggula
- 1 dl Socker
- 50 g Smör
- 1 st Gelatinblad
-
Topping
- Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 200°C. Arbeta samman riven mandelmassa, mjöl, smör, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg.
-
Kavla ut degen, ca 3 mm tjock. Stansa ut rundlar och dela dem på hälften. Pensla med äggula och pudra lite florsocker på varje halvmåne. Baka av i ugnen ca 8-10 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
-
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
-
Lägg citronjuice, rivet citronskal, ägg och socker i en kastrull och vispa konstant tills krämen är precis under kokpunkten och har tjocknat.
-
Vispa ner smöret och sedan gelatinbladet och sila till sist krämen. Låt den kallna helt (citronkrämen kan göras ett par dagar innan).
-
Klicka eller spritsa ut krämen mellan två mördegsmånar. Pudra de färdiga mandelmånarna lätt med florsocker .