Chokladdekoration till granen 15
Gör julgransplundringen till julens godaste stund!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
- 3 dl Florsocker
- 1 liten Äggvita
- Några droppar saft från Citron
- Ett par droppar Fruktfärg , röd , och andra färger
-
Dekoration
- Mandel , nötter, strössel, silverkulor etc.
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att temperaturen inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.
-
Ta lite matolja på kanterna av formarna. Lägg formarna på ett bakplåtspapper. Fyll upp med valfri choklad, alternativt två olika, så att det blir marmorerat ca 2 – 3 mm tjockt. Vill du att dekoration ska fastna, dekorera direkt innan chokladen stelnat. Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen.
-
Plocka försiktigt bort formarna när chokladen stelnat.
-
Kristyr – vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff. Om du vill, färga kristyren med ett par droppar hushållsfärg. Fyll upp kristyren i spritspåse och dekorera fantasifullt – du kan skriva namn, spritsa olika mönster eller doppa kanterna i strössel. Trä upp dem på snören och häng i granen, fönstret eller riset. Perfekt till julgransplundringen!
Tips
Använd pepparkaksformar av t ex gubbar, gummor, stjärnor
och hjärtan för att få fina dekorationer.