Chokladpepparkakor 25
Fina att duka fram och härliga att bjuda på.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 4 dl Vetemjöl
- 2 msk Kakao
- 1,50 dl Socker
- 150 g Smör
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Skär smöret i bitar. Lägg smör, vetemjöl, kakao och socker i en matberedare och blanda tills du får en slät deg.
-
Lägg degen i plastfolie och låt den vila i 30 min.
-
Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord.
-
Tryck ut figurer med kakformar, och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 10 min. Ta ut och låt kakorna svalna.
-
Smält chokladknapparna över vattenbad.
-
Häll chokladen i en spritspåse och spritsa fina mönster på kakorna. Dekorera med strössel.