Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Chokladpepparkakor 25

Fina att duka fram och härliga att bjuda på.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär smöret i bitar. Lägg smör, vetemjöl, kakao och socker i en matberedare och blanda tills du får en slät deg.
  3. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i 30 min.
  4. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord.
  5. Tryck ut figurer med kakformar, och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min. Ta ut och låt kakorna svalna.
  7. Smält chokladknapparna över vattenbad.
  8. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa fina mönster på kakorna. Dekorera med strössel.

Relaterade recept

Produkter i receptet