Fryst chokladmaräng med lingon 10
Ett enkelt och läckert recept på fryst chokladmaräng med lingon. Perfekt efterrätt till chokladälskare.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 3 dl Vispgrädde
- 1 dl Creme Fraiche
- 4 st Äggulor
- 75 g Socker
- 10 g Citronsaft
- 5 dl Lingon
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält chokladen i micro, tills den är minst 50 grader.
-
Blanda samman creme fraiche med grädden och vispa den fast.
-
Vispa ihop äggulor och socker till en vit fluffig massa.
-
Vispa upp äggvitor och socker med citronsaft till en fast maräng.
-
Blanda först samman lite av chokladen i äggulesmeten, och sedan allt. Gör sedan likadant med gräddblandningen och vänd till sist försiktigt i marängen.
-
Varva hälften av bären och all mousse i fina glas eller portionsskålar och ställ i frysen. Dekorera med bär på toppen precis innan servering.
Tips
En fryst chokladmaräng som funkar lika fint att servera som en mousse. Tänk på att ta ut den frysta marängen en stund innan servering, för bästa smak.