Knäckklubbor 12
Kul att göra. Och gott att bjuda på!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Knäck
- 2 dl Socker
- 2 dl Ljus sirap
- 2 dl Vispgrädde
-
Chokladhölje
-
Dekoration
-
Testa även Lakrits Crisp och Minipärlor
Så här gör du
1. Klipp ut 12 st kvadrater ur bakplåtspapper, 10 x 10 cm. Snurra samman och häfta ihop varje kvadrat till en strut.
2. Häll rejält med socker i en form och ställ ner strutarna. Se till att de står stadigt.
3. Häll socker, sirap och grädde i en kastrull.
4. Låt smeten puttra tills knäcksmeten når 130°.
5. Fyll strutarna med knäcken och tryck ner en grillpinne i varje strut. Låt knäckklubborna kallna.
Chokladhölje och dekoration:
1. Temperera den ljusa chokladen.
2. Ta bort papperet från klubborna och doppa dem i chokladen. Låt klubborna droppa av och ställ dem i glas med socker i. OBS! Vill du dekorera klubborna med strössel ska du strö över den innan chokladhöljet stelnat.
3. Smält den vita och mörka chokladen i varsitt vattenbad. Ringla choklad över klubborna i fina mönster.
4. Vill du ha extra lyxiga klubbor? Pensla dem med guld när all choklad har stelnat.