Trillingnöt med nougat 20
Pralinernas pralin – en riktig klassiker
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 150 g Hasselnötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
-
Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Låt kallna.
-
Skär nougaten i bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Lägg 3 nötter på varje nougatbit.
-
Ställ nougatbitarna i kylen ca 30 min. De ska bli riktigt kalla.
-
Låt chokladknapparna smälta över vattenbad. Smält ljusa knappar för sig och vita för sig.
-
Doppa pralinerna i ljus choklad.
-
Lägg pralinerna på ett galler och ringla över vit choklad med hjälp av en sked.
Tips
Vill du ha chokladen riktigt blank måste du temperera den. Under tips & trix ser du hur du gör.