Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Trillingnöt med nougat 20

Pralinernas pralin – en riktig klassiker

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Låt kallna.
  3. Skär nougaten i bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Lägg 3 nötter på varje nougatbit.
  4. Ställ nougatbitarna i kylen ca 30 min. De ska bli riktigt kalla.
  5. Låt chokladknapparna smälta över vattenbad. Smält ljusa knappar för sig och vita för sig.
  6. Doppa pralinerna i ljus choklad.
  7. Lägg pralinerna på ett galler och ringla över vit choklad med hjälp av en sked.

Tips

Vill du ha chokladen riktigt blank måste du temperera den. Under tips & trix ser du hur du gör.

Relaterade recept

Produkter i receptet